Waarom?
Omdat goedkoop lekker kan zijn.
Voor de zuinige thuiskok.

Didier Hendriks

woensdag 21 november 2012

PREI EN PAPRIKA


Het eerste bericht op deze blog. Verwacht op deze blog geen gerechten met kreeft of kaviaar. De gerechten getuigen van goedkoopte en zijn bedoeld voor de zuinige thuiskok. 
 
Paprika is wat duurder maar dit wordt prijstechnisch gecorrigeerd door de prei. Prei is goedkoop en lekker. Zoals in deze lauwwarme salade van van gestoomde en afgekoelde prei, geroosterde en ontvelde paprika, kappertjes uit het zuur en bladpeterselie met een dressing van zeer fijn gesneden knoflook, citroensap, balsamicoazijn, olijfolie.
Peper en zout naar smaak.

Een kastanjepan is zeer geschikt om een paprika mee roosteren
. Als de paprika helemaal zwart is geblakerd, doe je hem 10 minuten in een plastic zak en vervolgens met een mesje schoon schrapen. Niet afspoelen want dan gaat er smaak verloren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten