Dit is een koude variatie op de Insalata Caprese voor hondsdagen zoals nu, verfrissend en verbluffend eenvoudig.
Neem
ongeveer drie tomaten per persoon. Doe hier knoflook, (rode) ui, rode
wijnazijn, zachte olijfolie en zout bij, in kleine hoeveelheden en naar
smaak. Maak het heel fijn met een staafmixer. De azijn moet het fris
maken, de knoflook en de ui geven pit en de olijfolie maakt het
zalvig. Probeer met proeven een goede balans te vinden. Het geheel moet
wel zacht overkomen. Wrijf het mengsel met een eetlepel door een zeef en
laat het goed koud worden in de koelkast.
Bij het opmaken van de borden leg je plakken zachte buffelmozzarella in de soep. Daaroverheen strooi je grof gehakte (in een droge pan) geroosterde pijnboompitten en een paar blaadjes basilicum. Besprenkelen met goede olijfolie.
Drink hierbij een ijskoude witte wijn. Laat maar komen die hitte!
Schön dass du wieder da bist!
BeantwoordenVerwijderen