Waarom?
Omdat goedkoop lekker kan zijn.
Voor de zuinige thuiskok.

Didier Hendriks

zaterdag 2 maart 2013

SPIERING

Vanochtend op de markt deze spiering gevonden. Een bijzonder lekker visje en niet duur. Schijnt familie van de zalm te zijn en ruikt naar komkommer!
Volgens mij kan er maar één ding mee en dat is frituren. Spoel daartoe de visjes af en dep ze met keukenpapier droog. Strooi er wat zout over en bestuif ze met bloem. Schud overtollig bloem eraf en frituur de visjes in olie. Een delicatesse!

Je kunt ze in hun geheel eten, kop en staart incluis.

Diezelfde ochtend nog een passende wijn uit Portugal gevonden bij mijn favoriete wijnhandel Piters. Een prijstechnisch interessante wijn voor deze blog. Geen Vinho Verde maar een Vinho Branco. Van een vetabsorberende frisheid. Ideaal voor bij deze frituur.

2 opmerkingen:

  1. Hmmmm, dat is nu eens geleden van toen ik het woord zelf nog niet kon uitspreken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wellicht eens tijd om een jeugdherinnering op te halen... Het is de moeite waard, zeker als ze echt vers zijn.

    BeantwoordenVerwijderen