Dit is geen recept want je hoeft hiervoor niets te maken. Ik weet eigenlijk niet of dit het vermelden waard is maar het is wellicht frappant dat bijna niets doen toch goed kan smaken. De oven doet het werk. Wat dat betreft is het een wonderbaarlijk apparaat. Wat maakt nu die typische ovensmaak?
Groenten uit de oven kan natuurlijk met allerlei groenten. Ik nam: pastinaak, pompoen, tomaat en venkel.
Schil de pastinaak en snijd die in plakken. Snijd ook de venkel in plakken en kook beide groenten in een aantal minuten in zout water totdat ze beetgaar zijn. Snijd ook de pompoen (met of zonder schil) en tomaat in plakken. Leg alle groenten in een ovenschaal. Doe er zout en peper op en hussel alles om met olijfolie. Niet te veel olie want dan wordt het te zompig en niet te weinig want dan brandt het aan. Schik de groenten zo dat de tomaat bovenaan ligt, dan de pompoen op de bodem de venkel en pastinaak. Zet de schaal in de hete oven totdat alles gaar is. Past eigenlijk overal bij: vlees, vis... Lekker makkelijk.
Unschlagbar! In immer neuen Varianten.
BeantwoordenVerwijderenRote Beete-Süsskartoffel-Pastinake-Zwiebel
Vielen dank für den Tipp.
BeantwoordenVerwijderenDas ist etwas für dieses wochenende!