Waarom?
Omdat goedkoop lekker kan zijn.
Voor de zuinige thuiskok.

Didier Hendriks

vrijdag 4 januari 2013

SINAASAPPELSALADE


Deze Siciliaanse salade is goed voor extra vitamine in de winter en verfrissend in de zomer. Vergeet daarom niet, de komende zomer, deze salade weer te maken.
Snijd venkel in hele dunne plakjes en leg die op een bord. Schil sinaasappels en snijd die ook in dunne plakjes. Vang hierbij het sap op. Leg de plakjes sinaasappel op de plakjes venkel (daarom niet te zien op de foto). Leg hier overheen rode uienringen, zwarte Italiaanse olijven (in dit geval taggiasche olijven) en grof gesneden bladpeterselie. Giet hier overheen het sap en olijfolie. Zwarte peper en zout naar smaak.

De smaken van de ingrediënten in deze salade lijken voor sommigen misschien een onmogelijke combinatie maar ze zijn perfect in balans. Aan het zoet van de sinaasappel wordt goed tegenwicht geboden door de olijven en de ui.

Lekker met een Siciliaanse Grillo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten