Waarom?
Omdat goedkoop lekker kan zijn.
Voor de zuinige thuiskok.

Didier Hendriks

donderdag 6 december 2012

KASTANJESOEP


Kastanjes zijn gratis! Kastanjes kun je goed bewaren door ze te laten drogen. De smaak wordt er intenser door. Bij het rapen moet je erop letten dat ze strak in hun schil zitten en geen gaatjes vertonen want anders kan er een worm in zitten. Gedroogde kastanjes laten zich makkelijk pellen. Verse kastanjes kun je het beste eerst 5 min. koken of inkepen en poffen in de kastanjepan alvorens ze te pellen. Het is beter om bij verse kastanjes tenminste iets van het velletje te laten zitten om de soep meer diepgang te geven. Bij gedroogde kastanjes kun je alles laten zitten omdat de velletjes minder bitter zijn.

Voor de soep maak je een soffrito van ui, bleekselderij, winterwortel en peterseliesteeltjes in boter. Voeg grof gehakte gepelde kastanjes, een blaadje laurier en kokend water toe. Peper en zout naar smaak. Laat de soep koken totdat de kastanjes zacht zijn.
Laurier eruit halen en de soep pureren met een groentemolen of met een staafmixer. De soep niet te fijn maken.
Serveren met eventueel een scheut zachte olijfolie.

Kastanjes zijn ook lekker in de risotto.



De kastanjes in stukjes mee laten garen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten