Eenvoudig en voedzaam. Maal of rasp gedroogd wittebrood tot kruim en rooster dat in een droge pan met zout. Kook de Orecchiette (oortjes) in zout water, stoom of kook de broccoli en fruit in een koekenpan fijngesneden gezouten ansjovis, fijngesneden knoflook, verkruimelde gedroogde chilipeper en een vers laurierblaadje.
Doe de gare broccoli, gare pasta en wat zout in de koekenpan en sauteer om de smaken goed te mengen. Serveer in voorverwarmde borden, besprenkel met olijfolie en bestrooi met het broodkruim.
Dit gerecht gaat nog beter met cime di rapa, een Italiaanse soort raapstelen met kleine broccoliroesjes, typisch voor Apulië. Een hele lekkere groente die ik met gematigd succes in het najaar in mij tuin heb staan. Je ziet in Nederland weleens Aziatische varianten waaronder Kai-lan en andere, waar ik de namen niet van ken, die er op lijken.
Het broodkruim is de armeluisoplossing voor kaas in de Italiaanse keuken. In dit gerecht vind ik het broodkruim zelfs lekkerder dan kaas.
De vegetariërs onder ons kunnen de ansjovis weglaten. Wat minder diepgang in smaak maar echt vegetarisch! Zonder kaas!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten